Pätkiä – Lyhäreitä läheltä

Posted: marraskuu 9, 2011 in Uncategorized

Minkälainen on sinun Elämäsi Kuva?

Live Herring -työryhmä/Keski-Suomen taidetoimikunta ja Jyväskylän taidemuseo järjestävät yhteistyössä Arktisen upeeta -elokuvafestivaalin kanssa kaikille avoimen Pätkiä – Lyhäreitä läheltä -lyhytelokuvakilpailun. Kilpailun kautta järjestäjät haluavat kerätä dokumentaatiota nykypäivän Keski-Suomesta audiovisuaalisessa muodossa.

Kilpailun teemana on Elämäni Kuva. Näkökulmasi teemaan voit valita itseoli kuvasi mikä tai minkälainen tahansa, on se varmasti taltioimisen arvoinen. Tässä on tilaisuutesi kertoa tarinasi muille euroviisun mittaisena pätkänä.

Mikäli olet keskisuomalainen tai sinulla on kerrottavana tarina Keski-Suomesta, olet tervetullut osallistumaan. Osallistuminen ei edellytä aiempaa harrastuneisuutta tai teknistä osaamista, vaan ainoastaan kiinnostusta oman ympäristön kuvaamiseen audiovisuaalisin keinoin. Lyhytelokuvan muoto on vapaa ja välineenä voi toimia mikä tahansa kännykkäkamerasta flash-animaatioon. Työn voit toteuttaa myös yhteistyössä vaikkapa kaveriporukan kanssa.

Kilpailutöiden palautus toteutetaan internetin välityksellä lataamalla teokset Youtube- tai Vimeo-palveluun sekä täyttämällä ilmoittautumislomake. Kilpailutöiden maksimimitta on noin kolme minuuttia ja teosten jättöaika on 1.12.2011–29.1.2012. Tarkemmat tiedot teosten jättämisestä saatavilla täältä.

 Kilpailuun lähetetyistä töistä esiraati kokoaa esityssarjan, joka on nähtävissä tällä sivustolla 13.2.2012 alkaen sekä Jyväskylän taidemuseolla 16.2.–4.3.2012. Esityssarjasta yleisö pääsee äänestämään suosikkinsa molemmilla kanavilla. Lisäksi jyväskyläläinen elokuvaohjaaja Timo Puustinen valitsee oman suosikkinsa. Voittajat julkistetaan ja palkitaan pienillä palkinnoilla Arktisen upeeta -elokuvafestivaalin palkintojenjakotilaisuudessa sunnuntaina 19.2.2012.  Tämän jälkeen kaikki kilpailuun osallistuneet työt ovat nähtävillätällä sivustolla.

Kilpailun tarkoituksena on edistää audiovisuaalisen kulttuurin harrastusta Keski-Suomessa tarjoamalla tekijöille matalan osallistumiskynnyksen väylän tuoda töitään esille. Kilpailun kautta halutaan myös kannustaa oman lähiympäristön hahmottamiseen audiovisuaalisin keinoin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s