Pätkiä palaa syksyllä 2012!

Posted: Touko 7, 2012 in Uncategorized

Live Herring -työryhmä/Keski-Suomen taidetoimikunta ja Jyväskylän taidemuseo järjestävät yhteistyössä Arktisen upeeta -elokuvafestivaalin sekä Keski-Suomen elokuvakeskuksen kanssa kaikille avoimen Pätkiä – Lyhäreitä läheltä -lyhytelokuvakilpailun. Pätkiä järjestetään toisen kerran syksyllä 2012. Kilpailun kautta järjestäjät haluavat kerätä dokumentaatiota nykypäivän Keski-Suomesta audiovisuaalisessa muodossa.

Kilpailun teemana on Elämäni Kuva. Näkökulmasi teemaan voit valita itseoli kuvasi mikä tai minkälainen tahansa, on se varmasti taltioimisen arvoinen. Tässä on tilaisuutesi kertoa tarinasi muille euroviisun mittaisena pätkänä.

Mikäli olet keskisuomalainen tai sinulla on kerrottavana tarina Keski-Suomesta, olet tervetullut osallistumaan. Osallistuminen ei edellytä aiempaa harrastuneisuutta tai teknistä osaamista, vaan ainoastaan kiinnostusta oman ympäristön kuvaamiseen audiovisuaalisin keinoin. Lyhytelokuvan muoto on vapaa ja välineenä voi toimia mikä tahansa kännykkäkamerasta flash-animaatioon. Työn voit toteuttaa myös yhteistyössä vaikkapa kaveriporukan kanssa. Elokuvan tulee olla valmistunut vuonna 2012.

Kilpailutöiden palautus toteutetaan internetin välityksellä lataamalla teokset Youtube- tai Vimeo-palveluun. Kilpailutöiden maksimimitta on kolme minuuttia ja teosten jättöaika on 1.10.–31.12.2012.

Kilpailuun lähetetyistä töistä esiraati kokoaa esityssarjan, joka on nähtävissä internetissä sekä Jyväskylän taidemuseon Holvissa Arktisen Upeeta -elokuvafestivaalin yhteydessä helmikuussa 2013. Esityssarjasta yleisö pääsee äänestämään suosikkinsa molemmilla kanavilla. Lisäksi elokuva-alan asiantuntija valitsee oman suosikkinsa. Voittajat julkistetaan ja palkitaan pienillä palkinnoilla Arktisen upeeta -elokuvafestivaalin palkintojenjakotilaisuudessa.

Kilpailun tarkoituksena on edistää audiovisuaalisen kulttuurin harrastusta Keski-Suomessa tarjoamalla tekijöille matalan osallistumiskynnyksen väylän tuoda töitään esille. Kilpailun kautta halutaan myös kannustaa oman lähiympäristön hahmottamiseen audiovisuaalisin keinoin.

Tykkää Pätkiä -projektista Facebookissa ja pysy kartalla!

Mainokset

Kommentointi on suljettu.