Pätkiä-kilpailu

Minkälainen on sinun Elämäsi Kuva?

Lyhytelokuvakilpailu Pätkiä – Lyhäreitä läheltä on avattu!

Live Herring -työryhmä/Keski-Suomen taidetoimikunta ja Jyväskylän taidemuseo järjestävät yhteistyössä Arktisen upeeta -elokuvafestivaalin ja Keski-Suomen elokuvakeskuksen kanssa Pätkiä – Lyhäreitä läheltä -lyhytelokuvakilpailun. Kilpailu on avoin kaikille keskisuomalaisille tekijöille sekä niille, joiden lyhytelokuvalla on selkeä yhteys Keski-Suomeen.

Kilpailun teemana on Elämäni Kuva. Näkökulmasi teemaan voit valita itseoli kuvasi mikä tai minkälainen tahansa, on se varmasti taltioimisen arvoinen. Lyhytelokuvan muoto on vapaa ja välineenä voi toimia mikä tahansa kännykkäkamerasta flash-animaatioon. Työn voit toteuttaa myös yhteistyössä vaikkapa kaveriporukan kanssa.

Kilpailutöiden palautus toteutetaan internetin välityksellä lataamalla teokset Youtube- tai Vimeo-palveluun. Kilpailutyön maksimimitta on kolme minuuttia ja teoksen tulee olla valmistunut vuoden 2012 aikana. Kilpailuaika on 1.10.–31.12.2012.

Kilpailuun lähetetyistä töistä esiraati kokoaa esityssarjan, joka on nähtävissä tällä sivustolla sekä Jyväskylän taidemuseolla helmikuussa. Voittajia kilpailussa valitaan kaksi: kilpailun internet-sivuilla ja Jyväskylän taidemuseolla toteutettavan yleisöäänestyksen voittaja sekä elokuva-alan asiantuntijan suosikki. Voittajat julkistetaan ja palkitaan pienillä palkinnoilla Arktisen upeeta -elokuvafestivaalin palkintojenjakotilaisuudessa sunnuntaina 17.2.2012.

Kilpailun tarkoituksena on edistää audiovisuaalisen kulttuurin harrastusta Keski-Suomessa tarjoamalla tekijöille matalan osallistumiskynnyksen väylän tuoda töitään esille. Kilpailun kautta halutaan myös kannustaa oman lähiympäristön hahmottamiseen audiovisuaalisin keinoin.

Tarkemmat tiedot teosten jättämisestä saatavilla täältä.

Ilmoittautumislomake täällä.

Mainokset