Pätkiä-seminaari

Pätkiä-seminaari: Uuden median mahdollisuudet!
pe 17.2.2012 klo 12–16
Keski-Suomen museon auditorio (Alvar Aallonkatu 7, Jyväskylä)

Ohjelma:
12.00–13.00 Tutkija, FT Kaarina Koski: Omaehtoinen kulttuuri ja uudet mediat
13.00–14.00 Projektipäällikkö Hanna Wahlman: Kelaamo.fi ja nuoret elokuvien tekijöinä
14.00–14.30 kahvitauko (omakustanteinen)
14.30–15.30 Suomen UNICEFin viestintäjohtaja Jussi Kivipuro: Tarinoilla vaikuttaminen digitaalisissa kanavissa
15.30–16.00 keskustelu/päivän anti

Seminaari on kaikille avoin ja ilmainen.
TERVETULOA!

Auditorioon mahtuu rajallinen määrä osallistujia. Varmista paikkasi ja ilmoittaudu lähettämällä sähköposti osoitteeseen assistentti.ksttmk@gmail.com (Elina Mattila).

Lisätietoja puheenvuoroista:

Tutkija, FT Kaarina Koski: Omaehtoinen kulttuuri ja uudet mediat

Kaarina Koski (FT) toimii tutkijana ja tuntiopettajana folkloristiikan oppiaineessa Helsingin yliopistossa. Hänen tutkimusaiheitaan ovat suomalainen kansanusko, uskomustarinat ja kuolemakulttuuri sekä nykyperinne, erityisesti uusien medioiden kansanomainen käyttö ja YouTube. Koski on pitänyt nykyperinnettä ja populaarikulttuuria käsitteleviä luentoja Helsingin yliopistossa vuodesta 2008 lähtien. Hänen YouTubeen liittyvään tutkimukseensa voi tutustua folkloristiikan alan tieteellisessä Elore-verkkolehdessä.

”Mediakulttuurin keskusjohtoinen tuotantomalli, jossa ammattilaiset tuottavat ja kansa kuluttaa, on viime vuosikymmenten aikana murtunut. Teknisten laitteistojen saatavuus ja Internet-yhteydet ovat demokratisoineet mediatuotannon ja luoneet edellytykset myös aktiivisemmalle ja osallistuvammalle kulttuurin käytölle. Omista videoista on tullut nykyajan kansankulttuuria, joka varioi ja leviää vertaisverkostojen kuten YouTuben kautta.”

Projektipäällikkö Hanna Wahlman: Kelaamo.fi ja nuoret elokuvien tekijöinä

Hanna Wahlman on toiminut Kelaamo.fi -yhteisön projektipäällikkönä elokuusta 2011 lähtien. Ennen Kelaamoa Hanna työskenteli kolme vuotta Mediakasvatusseuran koordinaattorina, jossa hän mm. hoiti seuran kansainvälisiä asioita ja verkkoportaalia.

”Kelaamo.fi on uusi suomalainen elokuvayhteisö verkossa. Sivustolla käyttäjät voivat julkaista elokuvia, keskustella, saada palautetta, verkostoitua ja kehittää omaa osaamistaan. Kelaamo on oiva ikkuna suomalaisten nuorten elokuvantekijöiden todellisuuteen.”
Tutustu Kelaamoon täällä.

Suomen UNICEFin viestintäjohtaja Jussi Kivipuro: Tarinoilla vaikuttaminen digitaalisissa kanavissa

UNICEF tuo pysyviä muutoksia kaikkialla maailmassa jokaiselle lapselle.

Aiemmin Jussi vastasi Greenpeacen globaalista digi-innovaatiotoiminnasta sen pääkonttorissa Amsterdamissa. Vuonna 1999 hän perusti verkkoyrityksen Shanghaissa, jonka jälkeen työskenteli mobiili-innovaation ja digitaalisen markkinoinnin päällikkönä Satama Interactivessa. Jussi on kahden lapsen isä. Hän toimii myös neuvonantajana Shop Plus Plus hyväntekeväisyys-verkkokaupalle.
Jussin blogi: http://kivipuro.com.

”Puheenvuoro käsittelee kuinka digitaaliset kanavat antavat merkittävän vaikutusvallan kenelle tahansa, jolla on mielenkiintoa kertoa herättävä tarina ja kuinka järjestöt käyttävät tätä mahdollisuutta.”

Seminaarin järjestävät yhteistyössä Live Herring -työryhmä/Keski-Suomen taidetoimikunta, Jyväskylän taidemuseo ja Arktisen Upeeta -elokuvafestivaali.

Lisätiedot ja tiedustelut:
Soile Ollikainen
Live Herring -työryhmä
Elokuva- ja mediakulttuurin läänintaiteilijatyöryhmä/Keski-Suomen taidetoimikunta
soile.ollikainen(at)minedu.fi
puh. 050-3053540

Mainokset